CE MAI CITIM

“Învingătorul este întotdeauna singur” de Paulo Coelho

Acesta este titlul cărții despre care vreau să vă împărtășesc câteva gânduri astăzi.

Autorul cărții cu titlul de mai sus, este nimeni altul decât celebrul scriitor brazilian, Paulo Coelho. Probabil că cei mai mulți dintre voi știți/ați auzit de/ați citit lucrări scrise de acesta, așadar n-am să insist cu vreo prezentare vastă în sensul acesta -dacă totuși există persoane care n-au citit nimic scris de Paulo Coelho, să înceapă cu “Alchimistul”, o să-și dorească să continue!-. Dar, revenind puțin la subiectul în sine al acestei postări -și fără vreun mare spoiler-, o să vă spun faptul că prin cartea de față autorul ne propune o plimbare prin dedesubturile industriei cinematografice în general, și a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes, în mod special -fundalul pe care se vor pune în scenă personajele-.

Evident, dincolo de documentarea tehnică deosebită, autorul ne vorbește despre tipologii de oameni, cu visuri, idealuri, așteptări, comportamente, atitudini diferite, dar concentrate cumva în aceeași direcție: faimă, putere, bani, fericire. Evident, n-am uitat de dragoste, căci este și tema aceasta prezentă în lucrarea de față, însă în umila mea opinie, aceasta este nepotrivit exemplificată, mai cu precădere în ceea ce îl privește pe I., personajul principal -psihologii ar putea descrie mai bine la ceea ce mă refer, sau ar putea chiar pune un diagnostic- Da, moartea semnează și ea condica de prezență, de mai multe ori!

Fără alte prezentări și introduceri, da, “Învingătorul este întotdeauna singur”, de Paulo Coleho, este o lectură ce merită parcursă!

Spor la citit și vă aștept cu opinii!

P.S. Cu toate că anul apariției cărții a fost 2008, în paginile acesteia descoperim un Paulo Coelho cu un simț critic mai dezvoltat decât ne-a obișnuit în lecturile anterioare, și totodată, sunt abordate, chiar dacă si numai tangențial, o serie de probleme actuale ale societății de la momentul respectiv, dar care și-au păstrat încă actualitatea.

Fii sociabil, se poartă...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply