Social

Informație importantă&utilă pentru toată lumea!

Începând din data de 12.10.2019, respectiv de sâmbăta aceasta, în conformitate cu Ordonanța Guvernului nr. 11/2019 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, le este interzis și vor fi sancționați conducătorii de vehicule -indiferent dacă au nevoie de un permis sau nu pentru a conduce acel vehicul- care în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare, țin în mână sau folosesc cu mâinile în orice mod telefonul mobil sau orice dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video.

Amenzile sunt destul de ridicate, așa că, mai citiți încă o dată textul de mai sus, sau și mai bine, lecturați textul ordonanței.

Amenzi:

– Pentru cei care au nevoie de un permis pentru a conduce vehiculul cu pricina, amenda este între 580 – 725 lei.
– Pentru cei care nu au nevoie de un permis pentru a conduce vehiculul (gen. biciclete, trotinete, căruțe ș.a.), amenda este între 870 – 1.160 lei.

Acestea fiind spuse, atenție la neatenție, și conduită prevenitivă în trafic!

P.S. Sigur că textul prezentei ordonanțe poate suporta anumite critici și stârni anumite controverse, dar eu am făcut cel puțin jumătate din drum, am deschis topicul, restul, be my guests…

Foto: playtech.ro

Fii sociabil, se poartă...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply