Evenimente

Gând și urare de florii!

Duminica Floriilor este ziua în care sărbătorim Intrarea triumfală a Mântuitorului nostru, Iisus Hristos, în Ierusalim, împlinind astfel profeția: “Bucură-te foarte fiica Sionului, veselește-te fiica Ierusalimului, căci iată Împăratul tău vine drept și biruitor, smerit și călare pe asin, pe mânzul asinei” (Zaharia IX, 9).

Consider că este extrem de util și de folos, să acordăm atenție asupra atitudinii avute de Mântuitor și descrise în profeție “…drept și biruitor, smerit…”, iar aceasta pentru că și aici, consider că ne este prezentat un model de abordare al vietii și ale “provocărilor” acesteia, sau mai ales ale acestora!

Puterea atitudinii exemplificate și demonstrate este cu atât mai mare cu cât Mântuitorul știa că Intrarea Sa în Ierusalim, reprezintă și începutul Patimilor Sale, Duminica Floriilor mai fiind cunoscută și ca Duminica Patimilor, însă nici acest lucru nu l-a împiedicat să fie “…drept și biruitor, smerit…”, sigur fiind pe Misiunea Sa și a săvârșirii a tot ceea ce trebuia împlinit.

Ar fi bine să reflectăm asupra acestor aspecte și să fim conștienți întotdeauna, indiferent de situațiile în care vom fi pe parcursul acestei vieți, că “…Dumnezeu nu poate să dea Cruce și să nu dea puteri…”, după cum spunea și Arhiepiscopul Ioan Șahovskoi.

N-aș vrea să închei aceste rânduri fără a le ura și transmite tuturor celor care poartă nume de flori, un sincer și călduros “La mulți ani!”, sănătate, pace, fericire, iubire și împliniri pe toate planurile! Ce bucurie să ți se aducă aminte de fiecare dată când ești strigat/chemat, că există frumos! Desigur, aceste urări și gânduri de bine, se îndreaptă către toată lumea!

O zi minunată în continuare, prieteni!

Foto: ziarulunire.ro

Fii sociabil, se poartă...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply