CE MAI CITIM

„FERMA ANIMALELOR” DE GEORGE ORWELL

Habar n-am cum am ajuns/supraviețuit până la 27 de ani, fără să citesc “Ferma animalelor” de George Orwell. Chiar nu știu ce a fost în capul meu. Adică, auzisem de ea, ca toată lumea de altfel, cunoșteam și îmi erau cunoscute câteva citate celebre precum “Toate animalele sunt egale, dar unele sunt mai egale decât altele.” ș.a., știam și de unde sunt, dar cartea cap coadă n-am citit-o, până de curând.

Fără spoilere, ca de obicei, așa că am să spun doar atât, cartea este WOW! O lectură facilă și în același timp o bijuterie ce nu trebuie să lipsească din biblioteca nimănui, și o lectură ce trebuie parcursă și repetată, doar așa, just in case, să nu o uiți cumva și să o înțelegi mai bine de fiecare dată.

Totodată, George Orwell ne amintește prin intermediul operei sale, încă o dată dacă mai era cazul, că “nu este nimic nou sub soare” și că totul/toate au o anumită ciclicitate. Sau cum a spus marele M. Eminescu într-o poezie tare dragă sufletului meu, “Glossă”: “…Căci acelorași mijloace / Se supun câte există, / Și de mii de ani încoace / Lumea-i veselă și tristă; / Alte măști, aceeași piesă, / Alte guri, aceeași gamă, / Amăgit atât de-adese / Nu spera și nu ai teamă…”.

Fără doar și poate, “Ferma animalelor” de George Orwell, ar trebui inclusă și în programa școlară, dar acest lucru este puțin probabil să se întâmple, doar noi trebuie să fim mulți și “deștepți”.

Așadar, dragi prieteni, vă invit și vă îndemn cu tărie să citiți cartea mai sus amintită, vă/ne va fi de folos, credeți-mă!

Fii sociabil, se poartă...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply